Hanna Poikela

12065884_10153793388829078_7635320087802074160_nKuka olet ja kuinka kauan olet tanhunnut
Mie/Mää oon Poikelan Hanna, alunperin Rovaniemen tanhupirkkoja ja nykyään oululainen ”kansantanssikomeetta” (omin tämän nimityksen suvereenisti käyttööni FiFEn Riemutekojen somegaalasta). Olen tanhunnut tauotta 26 vuotta. Se on aika paljon, sillä tänä vuonna vietän 30. syntymäpäivääni.

Mikä on sinun Kansantanssin Riemuvuoden tekosi
Teen tänä vuonna lukemattomia riemutekoja. Pispalan Sottiisissa olen Riemua! -produktiossa yksi tekijä, käsialaani ovat Merten aalloilla ja Ilokeräillen. Tuon Sottiisiin mukanani Vuoden Kansantanssiyhtye Polokkarit ja meitä oululaisia kansantanssijoita on tulossa heittämällä reilusti yli sata. Toimin aktiivisesti Oulun kansantanssitoimijoissa, jotka mm. organisoi Ouluun 5.2. Riemuvuoden lähtölaukauksen Flash Mobin. Tällä hetkellä teemme Kaiken kansan TanssiTubaa ja Kamujameja, joissa voi rennossa ilmapiirissä kuka vaan tulla tanssimaan tai soittamaan.

Ikimuistoisin kansantanssikeikkasi
Tanssiteatteri Hämyn kanssa saatiin Tanssimaniassa 2015 vetää meidän Perintö-teos Tullikamarin Pakkahuoneella. Se tulee näin ensimmäisenä mieleen karvat pystyynnostattavana kokemuksena. Omien harrastusaikojen kohokohta oli ehdottomasti Siepakat luokitteluissa vuonna 2007. Siinä oli superia ryhmä+ope+prokkis!

Tanhukengän numerohanna-poikela
Tilasin supikkaat koossa 38, mutta ne muistuttaa kyllä nykyään enemmän soutuvenettä. Niillä tanhuttiin Veli(Vesi)sinfonia Tanssipidoissa 2011, jolloin ne venyivät hillittömän kokoisiksi.

Lempitanhusi
Lanssi jostain syystä viehättää. Olen selvästi varpailla kipittämisen eli varpailun ystävä. Tämän vuoden teematansseista Venehessä vetten päällä on suokkari!

Kansallispukusi
Minulla on ollut vuodesta 1998 Rovaniemen kansallispuku (Rollo) ja uudempana hankintana on Perä-Pohjola (Peris). Pari pukua vielä mahtuisi kaappiin.

Ensimmäinen tanhu, jota olet tanssinut
Hansvili, tottakai!